De Boodschap
Kabinet van de PresidentUncategorized

CCTV brengt bezoek aan president Santokhi

Vertegenwoordigers van China Central Television (CCTV) hebben op 26 maart 2024 president Chandikapersad Santokhi een kort bezoek gebracht. Er is gesproken over de relatie tussen Suriname en China.

Tijdens het bezoek kreeg het staatshoofd een korte uitleg over CCTV en haar diensten. CCTV is de nationale televisiezender van China die via verschillende kanalen uitzendingen verzorgt. De 51 kanalen vertonen een verscheidenheid aan programma’s voor meer dan één miljard kijkers in zes talen.

President Santokhi zal binnenkort zijn eerste bezoek brengen aan China. Met het geplande bezoek beoogt hij vooruit te kijken naar de toekomst, om concrete visies te ontwikkelen en mogelijkheden te verkennen voor nieuwe samenwerkingsverbanden waarin verhoogde investeringen een rol zullen spelen. Bovendien streeft hij ernaar om kansen te scheppen voor Surinaamse zakenmensen in China en vice versa. Hij onderstreept het strategische partnerschap met China in de samenwerking.

Al ruim 170 jaar bestaat er een nauwe relatie tussen beide landen, die op verschillende gebieden voordelig is gebleken en naar wens gecontinueerd wordt. Deze samenwerking heeft niet alleen bijgedragen aan de maatschappelijke en technologische vooruitgang, maar heeft ook op economisch vlak aanzienlijke voordelen opgeleverd voor Suriname.