De Boodschap
Kabinet van de President

CDS onderdeel Bestuurskunde week AdeKUS

Tijdens de tweede dag van de Bestuurskunde week, ging de directeur van de Communicatie Dienst Suriname, Alven Roosveld, in op vragen van studenten van de richting Public Administration (PA). Dit was onderdeel van de Bestuurskunde week waarbij PA-studenten de gelegenheid hadden, vragen te stellen aan bestuurders van verschillende organisaties. De ontmoeting met de studenten vond plaats op 15 februari 2022 in gebouw 12 op het terrein van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS).

De organisaties die hieraan meededen waren onder andere de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Telesur, Assuria, Rosebel Gold Mines en de Communicatie Dienst Suriname (CDS). De ontmoeting met de leidinggevenden, gebeurde simultaan in drie zalen van gebouw 12 op de AdeKUS.

Alven Roosveld die op dat moment in Guyana was, nam via zoom deel aan deze ontmoeting. De studenten wilden meer weten over hoe de communicatie plaatsvindt, de aanpak van Covid binnen de CDS, en de uitdagingen bij het omgaan met kritiek. De studenten stelden de bereidheid van directeur Roosveld op prijs en dat de soms kritische vragen van de studenten heel open en eerlijk werden beantwoord.

PA-student Isaura Tholen, geeft aan dat het belangrijk is om de studenten te laten weten wat deze studierichting precies inhoudt. “Velen denken dat de opleiding alleen te maken heeft met administratief werk. Door deze sessies krijgt de samenleving meer informatie over dit vak.” Volgens Tholen is de Bestuurskunde week een geweldig idee, om zo de informatie naar buiten te brengen aan de gemeenschap.

Reita Joemratie, docent Bestuurskunde op AdeKus, is ook de mening toegedaan dat directeur Roosveld de vragen heel openhartig beantwoord heeft. “In de samenleving is er veel ruis ontstaan over CDS. Door de uitleg van de directeur behoren de onduidelijkheden nu tot het verleden”, zegt de docent.