De Boodschap
Sociale Zaken & Volkshuisvesting

Chinese vereniging SCUA doneert schoenen aan Sozavo

De Suriname Chinese United Association (SCUA) heeft op donderdag 19 augustus 2021 een partij schoenen geschonken aan het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (Sozavo). De geste werd gedaan door SCUA-voorzitter Henk He Zhenxiong aan Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran in bijzijn van diens staf. De bewindsman toonde zich zeer ingenomen met de donatie.

Hij wees op het belang van gemeenschapsparticipatie. “Van onze kant uit is het duidelijk gemaakt dat er in de Surinaamse samenleving dagelijks solidariteit wordt getoond. Dit is een van de momenten, waarbij wij als samenleving dat mogen meemaken”. De bewindsman liet ook zijn dankbaarheid blijken naar de vertegenwoordigers van de vriendschapsvereniging voor hun solidariteitsgevoel naar de samenleving.

Melitia Sentilia, directeur Sociale Zaken, gaf aan dat de ondersteuning bijdraagt aan het uitvoeren van de taakstelling van het ministerie, dat belast is met het bevorderen en garanderen van het algemene welzijn van de verschillende doelgroepen binnen de samenleving. “Vandaag zijn wij hier om een donatie in ontvangst te nemen. Om onze doelen te realiseren moeten wij samen met de particuliere sector werken, want alleen op die manier kunnen wij het maximale bereiken”.

SCUA-voorzitter He Zhenxiong onderstreepte de geste als een bijdrage om de mens in nood tegemoet te komen. Hij benadrukte dat wij allemaal Surinamers zijn en elkaar moeten helpen. De SCUA-voorzitter hoopt met zijn gebaar ook anderen te motiveren tot doneren. De schenking die uit een paar honderdtal kinderschoenen bestaat zal verder worden gedistribueerd naar mensen en instanties die geregistreerd staan in het bestand van het ministerie.