De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Dc Bhola had geen bedoeling regels te vertrappen

De districtscommissaris van Paramaribo, bestuursressort Noord-Oost, dhr. Ricardo Bhola betreurt berichten in de media als zou hij opzettelijk de regels met betrekking tot het uniform van de districtscommissaris hebben overtreden. De dc wenst hierbij te benadrukken dat, gelet op de ethische code, waarbij de districtscommissaris in vol tenue in het openbaar moet optreden, het nimmer de bedoeling is geweest de regels te vertrappen.

De dc heeft op zaterdag 5 september 2020 een oriëntatie bezoek gebracht aan het Opleidingsinstituut van de politie waar lockdown overtreders worden overgebracht. Zich van geen kwaad bewust, heeft de burgervader die in burger was gekleed, zich met het hoofddeksel op willen identificeren. Dc Bhola heeft na de rondleiding en gesprekken met overtreders een interview afgestaan aan de STVS. Deze beelden (screenshots) zijn via social media gedeeld.

De districtscommissaris geeft aan dat ook hij zich dient te houden aan de geldende regels en wetten. Hij benadrukt dat zijn verschijning geen nieuwe stijl is. Integendeel respecteert de districtscommissaris het uniform te allen tijde en biedt hierbij zijn verontschuldiging aan de totale regering, in het bijzonder aan de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, maar bovenal aan de totale gemeenschap.

Dit incident zal zich nooit meer herhalen.