De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

Deelname president Santokhi en delegatie aan International Energy Conference in Guyana

President Chandrikapersad Santokhi zal met een delegatie uit Suriname deelnemen aan de International Energy Conference and Exhibition 2022 in Guyana welke wordt gehouden van 15 tot en met 18 februari a.s. in de Guyana Marriott Hotel te Georgetown.

De President, die tevens een spreker is op de eerste dag, zal worden vergezeld door Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen alsook enkele prominenten uit de energiesector.

Deze jaarlijkse bijeenkomst van lokale, regionale en internationale energie-experts in Guyana bestaat uit een lijvig programma waarbij op de eerste dag, naast President Santokhi, ook andere staatshoofden hun visie op de sector zullen delen, te weten gastheer President Irfaan Ali van Guyana, President Nana Addo Akufo-Addo van Ghana en Prime Minister Mia Mottley van Barbados.

Enkele onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder meer: de energie wegen en grensoverschrijdende ontwikkeling en diensten van olievelden; vooruitzichten van de internationale energiesector; vaardigheden die nodig zijn voor de vooruitgang van de energie-industrie; kritieke infrastructuur en multilaterale samenwerking; kansen voor samenwerking op het gebied van energie, technologie, onderwijs en diensten; kansen voor diaspora.

Daarnaast zullen middels paneldiscussies uitvoeriger ideeën worden uitgewisseld. De heer Anand Jagesar, Managing Director van Staatsolie N.V., zal eveneens een presentatie houden welke getiteld is ‘Staatsolie en local content initiatieven in Suriname’.

Op de laatste dag is er ruimte voor ‘business-to-business’ meetings. De President maakt van de gelegenheid gebruik om bilaterale ontmoetingen te hebben met de President van Ghana en de Premier van Barbados. Een gesprek met de CEO van Exxon Mobile, Darren Woods, staat ook op de agenda.