De Boodschap
Openbare Werken

Doksenclub krijgt toestemming slechte staat Libanonweg zelf aan te pakken

Ondernemer Gerard van den Bergh van de “De Doksenclub” en “De Vliegende Eend” heeft groen licht gekregen van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) om de Libanonweg te egaliseren en te profileren. De Libanonweg is een onverharde weg en behoefde een verbeterd en veiliger rijcomfort, vanwege de vele transporten van en naar de voornoemde ondernemingen, een frequentere onderhoudsbeurt. Derhalve deed de ondernemer een voorstel naar de OW-minister toe voor het zelf onderhouden van de weg.

In het kader van de Public Private Partnership (PPP) en het eigen initiatief van de ondernemer heeft de OW-bewindsman goedkeuring gegeven om vanaf 21 april 2021 de Libanonweg in eigen beheer te onderhouden. Van den Bergh besloot voor het kunnen onderhouden van de weg in eigen beheer een motor-grader aan te schaffen. De werkzaamheden zullen wel onder toezicht van afdeling Wegen sectie Wanica van het ministerie van Openbare Werken worden uitgevoerd. Vooralsnog heeft OW ingestemd voor de periode van een jaar, waarna een evaluatie volgt met de mogelijkheid tot verlenging. De werkzaamheden zullen onder strikte technische voorwaarden worden uitgevoerd, zoals overeengekomen met de ondernemer.

Het OW-ministerie is onder meer belast met het onderhouden van zandwegen maar door de jaren heen zijn deze werkzaamheden in vertraagd tempo uitgevoerd. Minister Riad Nurmohamed heeft derhalve besloten deze werkzaamheden innovatief aan te pakken. De bewindsman is van plan investeerders aan te trekken die duurzame infrastructurele projecten integraal willen uitvoeren voor de verbetering en stimulering van onder andere: de woon- en leefomgeving, productiegebieden en transport in Suriname. De minister bracht onlangs een bezoek aan het bedrijf. Hij stelt het initiatief van de ondernemer zeer op prijs. Volgens minister Nurmohammed kunnen andere ondernemers en burgers dit initiatief als voorbeeld overnemen en  meehelpen Infrastructurele problemen aan te pakken.