De Boodschap
Kabinet van de President

Efficiëntieverbetering binnen zorgsector blijft prioriteit in nieuwe dienstjaar

De zorg voor de volksgezondheid staat bovenaan de prioriteitenlijst van de Surinaamse regering. President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de jaarrede op vrijdag 29 september 2023 aangegeven dat investeren in de aanschaf van medisch apparatuur, middelen- en medicamentenvoorziening een hoge prioriteit zal hebben in het dienstjaar 2023-2024. 

Volgens het staatshoofd wreken jaren van achterstallige investeringen zich nu in het optimaal kunnen functioneren van kritieke diensten binnen de gezondheidszorg. De president zegt dat de regering, hoewel de huidige financiële middelen niet volledig toereikend zijn om aan alle behoeften te voldoen, tot nu toe wel heeft kunnen ingrijpen op kritieke momenten om te zorgen voor de meest essentiële medicamenten en benodigdheden. 

“Urgente efficiencyoperaties binnen de ziekenhuizen en de zorgsector in het algemeen, zijn van groot belang om de dienstverlening te verbeteren en de kosten omlaag te brengen”, aldus president Santokhi. Het staatshoofd zegt dat in de afgelopen periode niet alleen de nationale inzet, maar ook internationale steun een significante rol heeft gespeeld. Landen zoals India hebben ook bijgedragen door medicamenten beschikbaar te stellen. De regering blijft streven naar een gezonde leefstijl en voert verschillende programma’s uit ter versterking van de primaire gezondheidszorg.