De Boodschap
Kabinet van de FirstLady

Enchanted Christmas Forest moet wederom Kerstgevoel aanwakkeren 

Nu de feestdagen dichterbij komen, staat de grootste kerstboom van Suriname, prachtig versierd, centraal op het Onafhankelijkheidsplein en wordt het een geliefde traditie die de kerstsfeer tot leven brengt. President Chandrikapersad Santokhi en first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben op vrijdag 22 december officieel de lichten aangemaakt van de Enchanted Christmas Forest.

President Santokhi is ingenomen met de prachtige transformatie van het plein, versierd met een torenhoge kerstboom en een overvloed aan lichtjes. Dit grootse spektakel is georganiseerd met de bedoeling iedereen in de kerstsfeer te brengen, zodat ze de vreugde en verwondering kunnen ervaren die de lichtjes van Kerstmis met zich meebrengen. “Het licht moet blijven branden in onze harten,” aldus het staatshoofd.

Dit jaar is de Enchanted Christmas Forest uitgebreid met een carrousel. Volgens de first lady is dit een spannende attractie voor de kinderen, die zich helemaal kunnen vermaken en genieten ervan. De bedoeling is om het lichtjespark steeds uit te breiden. “Twee jaar terug ontstond het idee om de Enchanted Christmas Forest op te zetten en nu is het niet meer weg te denken,” zegt de first lady.

Gezinnen, maar vooral de jeugd en kinderen moeten een centrale plek hebben om leuke kerstfoto’s te maken en het kerstgevoel aan te wakkeren. De first lady wenst de totale gemeenschap fijne en gezegende Kerstdagen toe. De Enchanted Christmas Forest blijft tot en met 3 januari 2024 voor de gemeenschap toegankelijk.