De Boodschap
Kabinet van de President

Percelen Krepie toegankelijk gemaakt

Als onderdeel van het Landelijke Woningbouwprogramma 2023-2025 wordt het woningbouwproject Krepie bouw en woonrijp gemaakt. De aanvang is bekendgemaakt op 22 december 2023. President Chandrikapersad Santokhi heeft bij deze gelegenheid aangegeven dat het de bedoeling is dat men daadwerkelijk van start gaat met bouwen.

Gronden van het project Krepie te Charlesburg, waarvan de meesten tussen 2008 en 2011 zijn uitgegeven worden nu toegankelijk gemaakt en zullen van nutsvoorzieningen worden voorzien. Het gaat om een totaal van 548 kavels van 60 ha onderverdeeld in 472 bouwkavels en 76 tuinbouwkavels. Volgens president Santokhi is het de bedoeling dat men nu van start gaat met de bouw. Vanuit de regering worden daarom ook mogelijkheden gecreëerd hiervoor. Het staatshoofd noemt hierbij de mogelijkheid om SRD 1.6 miljoen te lenen tegen een rente van 7%. Daarnaast kan men door middel van het Affordable Housing Programme (AHP) in aanmerking komen voor USD 9000 en zelf met USD 6000 inkomen of lenen voor de bouw.

De afwatering van het gebied is een belangrijk deel van het budget bij het gereedmaken van Krepie. Minister Riad Nurmohamed heeft laten doorschemeren dat er al een besluit genomen om is de afwatering van dit gebied via hoofdkanalen te voeren naar de zee, in plaats van de Sommelsdijkse kreek in de stad te belasten. “We kijken naar methoden waarbij we de kosten reduceren. Een pompgemaal heeft stroom of brandstof nodig en klepduikers werken haast geheel gratis”, aldus de minister. Hij geeft aan dat een van de twee genoemde opties gebruikt zal worden in dit gebied. De OW-minister meldt ook dat het gebied tegen de zee beschermd wordt door drie dijken en een mangrove bufferzone.