De Boodschap
Kabinet van de FirstLady

First Lady houdt motivatiesessie over pesten op Mulo Schotelweg

Onze mentale gezondheid is even belangrijk als onze fysieke gezondheid. Iemand die zowel fysiek als mentaal gezond is, kan normaal functioneren en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van zijn of haar omgeving. In verband hiermee heeft First Lady Mellisa Santokhi- Seenacherry een motivatiesessie gehouden over pesten op Mulo Schotelweg. Ook omdat de First Lady pesten ten zeerste afkeurt, heeft zij gekozen voor dit onderwerp. Deze motivatiesessie deed zij op maandag 21 februari 2022.

“Het komt veel te vaak voor dat voornamelijk kinderen en jeugdigen gepest worden door leeftijdsgenoten. Deze kinderen en jeugdigen worden emotioneel kapot gemaakt, met alle gevolgen van dien”, stelt de presidentsvrouw. Samen met Kinder- en Jeugdpsycholoog Juljo Cruden heeft de presidentsvrouw deze motivatiesessie gedaan. De leerlingen zijn bewust gemaakt van de vele nadelen en de emotionele schade die pesters veroorzaken bij hun slachtoffers. Belangrijker nog, de pester heeft er geen voordelen aan. En ook daar zijn de leerlingen op gewezen. Tijdens dit bezoek heeft de First Lady ook twee schoolborden gedoneerde aan de school.

De kinderen waren allemaal enthousiast met de sessie. Door middel van het tekenen van het ‘stopteken’ van hun hand, hebben de leerlingen samen met de First Lady de belofte gedaan niet te zullen pesten. De presidentsvrouw roept eenieder op en zij drukt hen op het hart deze belofte samen met haar en de leerlingen van Mulo Schotelweg te doen. “Laten wij niet pesten, maar elkaar juist liefhebben. Hier bereiken wij veel meer mee”, aldus First Lady Santokhi-Seenacherry.

Het ligt in de bedoeling meerdere scholen aan te doen voor motivatiesessies. De kickoff is gegeven op Mulo Schotelweg.