De Boodschap
Kabinet van de President

Gouden medaille voor 25 jaar trouwe dienst militairen

Het ministerie van Defensie heeft medailles uitgereikt aan zeventig actieve militairen die 25 jaren trouw hun diensten hebben verleend aan land en volk. Het gaat volgens Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera om een geweldige prestatie. Ze riep de decorandi op dinsdag 2 april 2024 op om hun bijdrage te blijven leveren aan het Defensieapparaat. “Gaat u door om Suriname te blijven ondersteunen”, benadrukte de bewindsvrouw.

De gouden medaille voor trouwe dienst is een blijk van waardering voor de inzet en toewijding van deze militairen. Zij hebben zich ingezet voor de veiligheid en bescherming van het land en verdienen daar alle lof en erkenning voor. Minister Mathoera gaf aan dat het belangrijk is om blijvend te investeren in de Defensieorganisatie, zodat het land goed beschermd blijft en de militairen hun werk goed kunnen blijven doen. De decorandi werden tijdens een ceremonie op het ministerie van Defensie gehuldigd en kregen de medaille uitgereikt door de minister en legerleiding.

De Defensieminister benadrukte ook het belang van discipline en toewijding in het werk van de militairen en prees hen voor hun opofferingen aan het beschermen van Suriname. Ze beloofde hen dat de regering hun belangen zal behartigen en ervoor zal zorgen dat ze de erkenning en waardering krijgen die ze verdienen. “Personeel is het meest belangrijke binnen onze organisatie en we willen daar ook erkenning aan geven,” aldus de bewindsvrouw. Als beginpunt wordt er gewerkt aan de motivatie van de militairen. Er zijn hiervoor al veranderingen gebracht op het gebied van het personeelsbeleid, waarbij het belang wordt onderstreept om de medewerkers te geven wat ze toekomt. Hierbij horen, behalve beloningen, ook zaken als het bijstellen van trainingen, en professionalisering.