De Boodschap
Kabinet van de President

GOw2 introduceert NRG+ tijdens SEOGS

Staatsolie, het nationale oliebedrijf van Suriname, is trots om NRG+ te lanceren. De benzine en diesel van hoogwaardige kwaliteit zijn een toevoeging aan het groeiende portfolio van het bedrijf. President Chandrikapersad Santokhi is eregast geweest tijdens de launch van de SEOGS 2023. Algemeen directeur Annand Jagesar heeft de vele voordelen van het gloednieuwe product van GOw2 opgesomd en vervolgens een toast uitgebracht met het staatshoofd. “De -vertrouwen in eigen kunnen- gedachte is de motivatie geweest om NRG+ te ontwikkelen en de concurrentie aan te kunnen gaan. We zijn gemotiveerd om producten en dienstverlening van hoogwaardige kwaliteit aan te bieden. Ook de GOw2 servicestations worden verbeterd”, aldus de Staatsolie-topman.

De lancering onderstreept het belang van Staatsolie voor het land en de Surinaamse economie, en toont de toewijding van het bedrijf aan het versterken van de energievoorziening van Suriname. NRG+ kan de motor beschermen tegen slijtage en afzettingen. Daarnaast kan het de prestaties van de motor verbeteren, zoals een soepelere accelaratie en meer vermogen. Toegevoegde diesel en benzine zorgen voor een schonere uitstoot en minder onderhoudskosten. Er zullen geen extra kosten verbonden worden aan de toevoegingen in de benzine en diesel van het bedrijf. President Santokhi is enorm trots op de nieuwe beleidsrichting van Staatsolie samen met dochteronderneming GOw2. “GOw2 krijgt nu daadwerkelijk een gouden rand. Het is geen negatieve energie, maar NRG+. Een product ontwikkeld door en voor Surinamers”, met deze woorden heeft het staatshoofd de toast uitgebracht op maandag 19 juni in hotel Torarica.

Zowel directeur Jagesar als president Santokhi hebben stilgestaan bij de rooskleurige ontwikkelingen van de olie-en gassector. Het staatshoofd heeft aangegeven dat de SEOGS een unieke kans biedt voor Suriname om zijn energie- en olie- en gasindustrie te bevorderen. Het evenement brengt experts uit de hele wereld samen om te bespreken hoe de sector kan worden verbeterd en om nieuwe kansen te ontdekken. Dit kan helpen om de economische groei van Suriname te stimuleren en de werkgelegenheid in de sector te vergroten. “Bovendien kan de SEOGS helpen om Suriname te positioneren als een belangrijke speler in de mondiale energie- en olie- en gasindustrie, waardoor het land nieuwe investeringen en samenwerkingsverbanden kan aantrekken”, merkt de hoogste regeringsfunctionaris op.