De Boodschap
Kabinet van de President

Kalpataru Power Transmission Limited schenkt medicamenten

De ambassadeur van de Republiek India in Suriname, dr. Shankar Balachandran, heeft namens Kalpataru Power Transmission Limited medicamenten overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit moment geschiedde op zondag 5 juni 2022 op het Kabinet van de President.

De medicamenten zijn afkomstig van Kalpataru Power Transmission Limited zelf, een ingenieursbedrijf dat zich vooral bezighoudt met olie, gas en infrastructuur. De onderneming wilde iets goeds voor Suriname betekenen en deed dit in de vorm van een donatie medicamenten, waarvan er een acuut tekort is in Suriname. Het gaat hierbij om medicijnen waaronder Merowin en Duolin die gebruikt worden bij het behandelen van infecties in de longen en maag.

“Ik wil de Indiase ambassade bedanken voor haar rol in deze. Onderwijs en volksgezondheid zijn de pilaren waarop een samenleving rust, dus deze geste waarbij wij er verzekerd van kunnen zijn dat de samenleving gezond gehouden zal worden of dat de zieke mens hersteld zal worden, is zeker van meerwaarde voor ons als natie”. Met deze woorden sprak president Santokhi zijn waardering voor de geste uit. Hij prees Kalpataru Power Transmission Limited hiervoor en sprak de hoop uit dat het bedrijf voor meerdere tot voorbeeld mag zijn.

Naast ambassadeur Balachandran waren tijdens de overhandiging ook Mainak Majumdar (senior projectmanager), Hemendra Gupta (senior vice president) en Yogish Sarang (deputy manager), allen van Kalpataru Power Transmission Limited aanwezig.