De Boodschap
Binnenlandse Zaken

Landsdienanrenregistratie met een maand verruimd

De verplichte Landsdienarenregistratie (LDR) is met een maand verruimd. Dit besluit is op dinsdag 27 december 2022 genomen in De Nationale Assemblee (DNA) waar de beraadslagingen inzake de wijziging van de Personeelswet, tegen de achtergrond van de LDR, van start zijn gegaan. Het parlement heeft besloten de behandeling van de Personeelswet met een maand te verschuiven. Hierdoor hebben ambtenaren, die zich nog niet hebben geregistreerd, nog een maand de tijd dit te doen.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa), die belast is met de uitvoering van het LDR, buigt zich voor het besluit van het parlement. De BiZa-bewindsman is tevreden over het feit dat reeds 85% van de ambtenaren zich hebben laten registreren en hierdoor inderdaad een bijdrage wensen te leveren aan het herstructureren van de overheid. Tijdens de vergadering is onder andere naar voren gekomen dat het bevriezen van de lonen van ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd, de overheid een maandelijkse besparing van ruim SRD100 miljoen kan opleveren.

Behalve het fysiek registeren bij het hoofdkantoor van BiZa aan de Wilhelminastraat in Paramaribo, worden de ambtenaren ook tegemoetgekomen met de mobile LDR-units. Daarnaast is de online registratie nog steeds opengesteld via https://ldr.egov.sr Voor telefonische informatie kan men terecht op de volgende telefoonnummers: 8881052 en 8881403. Ook via whatsapp kan er assistentie worden gevraagd: 8533793 en 8838028.