De Boodschap
Kabinet van de President

Launch Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices in Coronie

Het bedrijf Pomeroon Caribbean Coconuts and Spices is gisteren in het district Coronie gelanceerd. In de komende tijd zal het bedrijf ruim 65.000 kokosbomen planten. Bij de launch op dinsdag 26 september 2023 waren onder andere aanwezig president Chandrikapersad Santokhi en minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

Neil Passmore, CEO van Pomeroon geeft aan dat het bedrijf een enorme operatie is en de nodige expertise heeft om aan de slag te gaan. Het doel is om gemeenschapsprojecten op te zetten en werkgelegenheid én betrokkenheid te creëren. Pomeroon richt zich op 4-C-filosofie: Coconut, Community, Carbon en Collaboration. Passmore geeft aan dat er voornamelijk kokoswater geproduceerd zal worden, maar dat er meer dan 400 mogelijkheden zijn met kokos. Volgens de CEO, stijgt de vraag naar kokosproducten wereldwijd, jaarlijks met 10 %. De bedoeling is dat er later uitgebreid zal worden van 1000 hectare naar 5000 hectare.

President Santokhi toonde zich ingenomen met de lancering van Pomeroon Coconuts and Spices. Hij gaf in zijn toespraak aan dat de slechte tijden voorbijgaan en de goede tijden eraan komen. Het staatshoofd moedigde de aanwezigen van Coronie aan om zich gereed te maken voor het werk.