De Boodschap
Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking

MINISTER RAMDIN VOERT OVERLEG MET BRAZILIAANSE COLLEGA

De Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Z.E. Albert Ramdin vertrekt hedenmiddag naar Brazilië voor overleg met zijn collega Z.E. Carlos Alberto França, Minister van Buitenlandse Zaken van de Federale Republiek van Brazilië.

Dit bilateraal ministerieel overleg betreft een uitgestelde meeting die wegens de COVID-19 omstandigheden niet eerder is uitgevoerd. De Braziliaanse overheid heeft haar eigen transport ingezet om dit dialoog voortgang te laten hebben.

Zijdens Suriname zullen enkele strategische onderwerpen, die van belang zijn voor de regering Santokhi-Brunswijk, aan de orde komen waaronder; samenwerking op het gebied van technologie, defensie en veiligheid, energie, luchtvaart. Voorts worden ook de IMF-onderhandelingen besproken en de kandidatuur van Mw. Maytrie Kuldip Singh voor het Inter-Amerikaanse Hof van Mensenrechten.

Beide landen hebben de wens en intentie de samenwerking te intensiveren en de bilaterale betrekkingen te versterken. Hiertoe worden ook voorbereidingen besproken voor het bezoek van President Bolsonaro aan Suriname. De Minister keert morgen terug van de meeting die plaatsvindt in de hoofdstad Brasilia.