De Boodschap
Volksgezondheid

Minister Volksgezondheid neemt deel aan 75ste World Health Assembly (WHA)

Een delegatie onder leiding van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, neemt deel aan de 75ste World Health Assembly (WHA) die gehouden wordt van 22 mei tot en met 28 mei 2022 in Genève, Zwitserland. Het bijzondere van deze meeting is dat het de eerste fysieke meeting is sinds de start van de Covid-19-pandemie.

Tijdens de WHA komen de meeste ministers van Volksgezondheid en deskundigen bij elkaar om over de verschillende gezondheidsvraagstukken te discussiëren en besluiten te nemen. Ook zal de minister participeren aan de Executive Board meeting van de WHO.

Minister Ramadhin zal van deze gelegenheid gebruik maken om bilaterale gesprekken aan te gaan met verschillende landen en internationale organisaties, om samenwerkingen op het gebied van Volksgezondheid te bespreken. Suriname zal als lidland ook spreker zijn op deze WHA.

De onderwerpen die Suriname zal belichten zijn, het “brain drain” fenomeen en de ethische codes bij aanwerving van personeel en de gezondheidsdreigingen als gevolg van de ernstige wateroverlast.