De Boodschap
Kabinet van de President

Minister Vorswijk houdt parlement actiepunten GBB voor

Minister Dinotha Vorswijk heeft De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de begrotingsbehandeling op 16 februari de actiepunten van haar departement voor 2023 voorgehouden. De bewindsvrouw noemt als eerste de verbetering van het netwerksysteem, training en opleiding van het personeel van het onderdirectoraat Grondbeleid. Dit in het besef dat een beter gronduitgiftebeleid staat en valt met de factor mens.

Minister Vorswijk: “Het is van grote importantie dat het personeel van dit onderdirectoraat getraind en opgeleid wordt waardoor het bekwamer wordt in de uitvoering van zijn taken.” De GBB-minister noemt ook de verbetering van het grondinformatie en -registratiesysteem en de uitbreiding van de applicatie GLIS ter verbetering van de dienstverlening. Ter uitvoering van de opleiding en training van het personeel is er een projectdossier opgesteld.

Deze is een praktijkgerichte training voor ongeveer 120 personeelsleden in een tijdspanne van ongeveer anderhalf jaar voor de Dienst der Domeinen en Dienst Grondinspectie die belast zijn met het gronduitgifteproces. Het ministerie heeft reeds alle goedkeuringen binnen en is in afwachting van de middelen om van start te gaan. Als startdatum was 9 januari jongstleden gepland, maar GBB beschikt helaas nog niet over de middelen hiertoe. Verder staat ook de training Klantvriendelijkheid voor baliepersoneel van voornamelijk het Domeinkantoor op het programma.