De Boodschap
Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

Minister Mac Andrew ontvangt IMF-vertegenwoordiger voor beleefdheidsbezoek

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op donderdag 16 februari 2023 Charles Amo-Yartey, IMF Resident Representative in Suriname, voor een beleefdheidsbezoek ontvangen. De minister heeft daarbij een breedvoerige uiteenzetting gegeven van het beleid van het ministerie, welke gestoeld is op de concepten Decent Work en Youth Power.

De bewindsman benadrukte ook, dat het beleid van het ministerie thans meer dan ooit gericht is op het bijdragen aan duurzame ontwikkeling in Suriname, waarbij uiteraard de focus is op de relevante duurzame doelen, zoals doel nummer 8 – Decent Work. De AWJ-minister benadrukte, dat echter ook andere doelen worden meegenomen en dat in het onlangs getekende Decent Work Country Programma ondermeer climate change en de noodzaak voor groene jobs zijn meegenomen.

Mac Andrew ging ook in op de Social Protection Expenditure Review, welke thans ondernomen wordt door het ministerie en wel middels technische assistentie van de International Labour Organisation. De Social Protection Expenditure Review heeft als voornaamste doel de diverse sociale protectie voorzieningen van de overheid in kaart te brengen. Vorig jaar is al duidelijk geworden, dat de overheid meer dan 40 sociale protectie voorzieningen heeft.