De Boodschap
Kabinet van de President

Ministerie van Volksgezondheid zal toegang tot gezondheidszorg landelijk vergroten

Het ministerie van Volksgezondheid zal de toegang tot gezondheidszorg landelijk vergroten. Zo heeft president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 29 september 2022 aangekondigd tijdens zijn jaarrede tot De Nationale Assemblee (DNA). Vanuit het perspectief van de bevolking is volgens het staatshoofd de vertaling van duurzame ontwikkeling: “het wonen en werken in een samenleving waar de koopkracht de mogelijkheden biedt op een goed leven waar men zich veilig voelt en goede voorzieningen aanwezig zijn op het gebied van gezondheidszorg onderwijs huisvesting en de sociale zorg.”

“Dit is waar het volk recht op heeft”, aldus president Santokhi. Hij zegt dat het ministerie van Volksgezondheid daarom de toegang tot gezondheidszorg landelijk zal vergroten. “Bij de opbouw van ons land hebben we gezonde mensen nodig. Die verantwoordelijkheid om goed voor jezelf te zorgen ligt bij elk één van ons. Wij moeten onszelf weerbaar maken. Gezonde leefstijlen om ziekten te voorkomen moet grote prioriteit krijgen op alle niveaus. Daar waar we dat niet kunnen voorkomen moeten burgers ongeacht waar ze wonen toegang hebben tot kwalitatieve goede zorg en medicamenten”, ging het staatshoofd verder.

Hij zegt dat de regering dit jaar SRD 100 miljoen beschikbaar heeft gesteld om de zorg in ziekenhuizen te verbeteren. “De investeringen in de zorg gaan door. We gaan veel meer samenwerken in de zorg om het hoogste rendement eruit te halen. Maatschappelijke en economische vraagstukken als de inflatie, de koersontwikkeling en de beschikbaarheid en prijzen van basisbehoeften hebben de bijzondere aandacht van de regering.”