De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

MinOWC lanceert Facebookpagina “Wegwijs in het Onderwijs”

“Wegwijs in het Onderwijs” is de naam van de tweede Facebookpagina van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Deze nieuwe pagina moet helpen om de veranderingen die in het onderwijs plaatsvinden, begrijpelijk te maken. Met regelmaat zullen animaties, filmpjes, korte berichten en illustraties geplaatst worden.

Veel vragen zullen beantwoord worden op de nieuwe webpage en de nieuwe Facebookpagina. Vragen met betrekking tot het wegvallen van het 6e klas examen, doorstromen, voortgangsrapport, talentontwikkeling, beoordeling niet uitsluitend op cijfers en nog veel meer komen aan de orde.

Minister Marie Levens hoopt hiermee het brede publiek te bereiken en het draagvlak te vergroten. “Het zijn geen drastische veranderingen. De veranderingen maken leren wel begrijpelijk en vooral zinvol.

In het nieuwe systeem is er plek voor elk kind. Elk kind is even belangrijk. Het nieuwe systeem sluit geen enkel kind uit en de zeer vlotte kinderen mogen iets sneller vooruit. Het nieuwe systeem is kindvriendelijk. Blijven zitten heeft volgens vele studies nadelige psychologische gevolgen, maar ook economische gevolgen.

Blijven zitten of afgewezen worden of uit het systeem vallen van kleuter tot universiteit kost ongeveer een half miljard per jaar. Dat kunnen we beter investeren in het onderwijs dat mensen voortbrengt die de toekomst van dit land helpen bepalen”, aldus minister Levens.

Op de nieuwe Facebookpagina en website mag het publiek ook vragen stellen. Die worden zorgvuldig beantwoord.