De Boodschap
Kabinet van de President

Nickerie herdenkt staatkundige onafhankelijkheid op gepaste wijze

Het district Nickerie heeft op zijn geëigende manier de 46e Srefidensi gememoreerd. Naast een aantal kransleggingen en gebruikelijke toespraken is de mars van de gewapende troepen het hoogtepunt geweest van de aangepaste herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname. De ‘Srefidensi-Week’ in het district Nickerie werd op 21 november ingeluid door een fietstocht. In verschillende ressorten van het district zijn er diverse activiteiten georganiseerd door de Commissie 46 jaar Srefidensi Nickerie onder auspiciën van burgermoeder Senrita Gobardhan.

Majoor Wim Daal, commandant West van het Nationaal Leger (NL), geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan, dat hij zeer ingenomen is met het feit dat de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname op een verantwoorde manier is herdacht in het rijstdistrict. “46 jaar is geen 46 dagen. Wij kunnen het helaas niet op de authentieke manier vieren, vanwege de aanhoudende coronapandemie. Ik ben er wel content mee dat het volk van Nickerie zich keurig heeft gedragen en gehouden aan de instructies”, aldus de legerfunctionaris.

De majoor zegt verder dat het nationaal leger een belangrijke rol heeft in de ontwikkeling van Nickerie. Behalve de grondwettelijke taken ondersteunt het leger de politie en voert het ook civiel militaire projecten uit. De militairen verzetten goed werk om de autoriteiten te ondersteunen in de kwestie van de waterproblematiek in Henar. Majoor Daal memoreert dat het leger ook 46 jaar bestaat en spreekt de hoop uit dat de organisatie verder zal groeien en professionaliseren.

De gewestelijke politiecommandant (GPC) van Nickerie, hoofdinspecteur van politie Bryan Isaacs feliciteert de totale samenleving met 46 jaar Srefidensi. “De onafhankelijkheid van ons land is een mijlpaal in de geschiedenis. Het is een ideaal moment om terug te blikken en diep na te denken hoe wij verder moeten gaan als republiek”, zegt de hoofdinspecteur. De politiefunctionaris roept alle Surinamers op zich te bundelen en eensgezind samen te werken aan de ontwikkeling van Suriname.