De Boodschap
Volksgezondheid

Nieuw gebouw ministerie Volksgezondheid moet gezondheidssector verbeteren en versterken

Het nieuwe gebouw van het ministerie van Volksgezondheid zal zorgen voor het versterken van de gezondheidssector en het verbeteren van de levens van onze burgers. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi op vrijdag 13 oktober 2023 tijdens de “Groundbreaking Ceremony” voor de bouw van een geheel modern gebouw op het terrein van de Rode Kruislaan 22.  Deze ceremonie markeert de start van het bouwproces door het uitgraven van de fundering voor het op te richten gebouw.

 Het ministerie van Volksgezondheid heeft op 16 augustus 2023 een contract getekend met de aannemer “The 23rd Metallurgical Construction Group Co., LTD.” van Minmetalen.

President Santokhi geeft in zijn toespraak aan dat goede gezondheid een fundamenteel recht van elke burger is en het de verantwoordelijkheid is van de regering om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot kwalitatieve en betaalbare gezondheidszorg. Het staatshoofd is ingenomen met deze belangrijke mijlpaal, aangezien dit gebouw een centrale rol zal spelen in de verbetering van de gezondheidszorg in Suriname. “Dit moderne gebouw, zal state-of-the-art faciliteiten huisvesten, om de efficiëntie en effectiviteit van onze gezondheidsdiensten te verbeteren”, aldus het staatshoofd.

 Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat op het terrein niet alleen een gebouw voor het ministerie zal komen, maar ook voor het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) en andere gezondheidsservices. De bewindsman benadrukt geduldig te hebben gewacht op deze dag en bleef stilstaan bij het belang van beide instituten. Volgens hem spelen zowel het ministerie als het BOG een belangrijke rol in de gezondheidssector. Minister Ramadhin geeft verder aan dat er veel tijd en aandacht is besteed aan het uiterlijk van het gebouw. Alle departementen zijn nauw betrokken geweest bij dit project.

Ian Ho-A-Shu, vertegenwoordiger van de Inter American Development Bank (IDB), deelt mee dat de IDB blij is om samen te werken met de regering van Suriname. Volgens zijn zeggen is er 20 miljoen dollar gefinancierd in het gezondheidszorgverbeteringsproject om chronische ziekten aan te pakken en levens in Suriname te verbeteren. De ceremonie is volgens hem opnieuw een belangrijke mijlpaal in het kader van het gezondheidsprogramma en hij feliciteert het ministerie van Volksgezondheid bij deze positieve ontwikkeling van de gezondheidssector in Suriname.