De Boodschap
Kabinet van de President

Nieuwe president-commissaris en RvC lid Staatsolie benoemd

Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders (AvA) van de Staatsolie Maatschappij Suriname is officieel het besluit goedgekeurd om Gonda Asadang als nieuwe president-commissaris te benoemen, terwijl Stanley Betterson als nieuw lid is toegetreden tot de Raad van Commissarissen (RvC). De AvA vond plaats op donderdag 23 november 2023 op het Kabinet van de President.

De voordrachten zijn eerder goedgekeurd in de regeringsraad van 22 november 2023, waarna de leden per 1 december 2023 zijn benoemd. De vorige president-commissaris Herman Alendy is op eigen verzoek terug etreden en als gevolg daarvan ontstond er daardoor een vacature in de Raad van Commissarissen. Gonda Asadang zit reeds 13 jaar in de Raad van Commissarissen en de voordracht wordt volledig ondersteund door de directie en de RvC. De nieuwe president-commissaris bedankte de regering en het staatshoofd voor het vertrouwen in haar gesteld en gaf aan dat Staatsolie geen onbekend terrein is voor haar. Het werk als president-commissaris en de verantwoordelijkheden die daaronder vallen kent zij en zal deze rol dan ook samen met de directie vervullen.

Stanley Betterson is tijdens de aandeelhoudersvergadering voorgedragen en goedgekeurd door de directie en de RvC leden. Betterson heeft als commissaris van Staatsolie ruime juridische kennis en ervaring in de publieke sector in verschillende functies. Ook de heer Betterson bedankte het staatshoofd en de regering voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij gaf aan dat zulke functies grote verantwoordelijkheden met zich meebrengen en dat er de komende periode heel veel verwacht wordt. Het nieuwe RvC-lid belooft in zijn participatie er alles aan te zullen doen om de in hem gestelde vertrouwen niet te beschamen.

Jim Bousaid, vertegenwoordiger van de grootaandeelhouders heeft namens de RvC ook de condoleances uitgesproken aan de nabestaanden van de mijnramp. Voorts zijn er tijdens de AvA ook andere zaken aan de orde gekomen zoals het eindverslag van de studiegroep ontwikkeling gasexploitatie, waarbij Jim Bousaid aangaf dat de gasontwikkeling ons de mogelijkheid geeft om de economie te transformeren. Het staatshoofd gaf aan dat er nu in echte eenheid kan worden gefunctioneerd binnen de Staatsolie Maatschappij Suriname.