De Boodschap
Kabinet van de President

Online-verkiezing Jeugdraad van start

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op donderdag 1 juni 2023 op het Ewald P. Meyer Lyceum, het startsein gegeven van de eerste landelijke online-verkiezing voor de Jeugdraad Suriname (JRS). De JRS-website biedt op 1 juni de mogelijkheid aan alle Surinaamse jongeren tussen 12 en 25 jaar om te stemmen van 7.00u en 18.00u.

Minister Mac Andrew hoopt op een hogere aantal stemmers daar er flink gewerkt is aan de voorbereidingen en het verschaffen van informatie over hoe te stemmen. Echter is het in het verleden zelden voorgekomen dat er een toename is aan dit percentage. De verwachting is dat er ongeveer 25 tot 30% van de jongeren of de kiezers gebruik zal maken van hun recht om te stemmen. Dat is in lijn met de percentages die voorheen zijn behaald bij eerdere verkiezingen voor jeugdvertegenwoordigers. “We hopen op 30%. Als het meer is zijn we dik tevreden omdat we toch wel de nodige stappen hebben ondernomen om de jongeren op te roepen om hun stem uit te brengen vandaag”, aldus de bewindsman.

Voor het geven van het startsein is gekozen voor het Ewald P. Meyer Lyceum vanwege de nabije locatie ten opzichte van het ministerie en het feit dat ook twee kandidaten voor de Jeugdraad deze school bezoeken. Studenten van de school krijgen de gelegenheid om in het computerlokaal te stemmen. De uitslag van de verkiezing wordt later op de dag, omstreeks 20.00uur bekendgemaakt door de Verkiezingscommissie in de vergaderzaal van het ministerie van Financiën en Planning.