De Boodschap
Regionale Ontwikkeling & Sport

Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project heeft nieuw bestuur

Het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project heeft een nieuw bestuur. Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op donderdag 19 oktober het nieuwe OWMCP-bestuur, dat geleid wordt door Richenel Small, geïnstalleerd. OWMCP is belast met het toeleveren van irrigatiewater aan de bevolkingspolders in Nickerie en het afvoeren van overtollig water uit het waterschapgebied.

Verder moeten het OWMCP en de inliggende waterschappen ervoor zorgen dat de waterhuishouding op een adequate manier geschiedt. Het bestuur moet het geheel in goede banen leiden. Het bestuur bestaat verder uit: Roopram Djamuna Persad (ondervoorzitter), Andre Pinas (secretaris) en de leden Wikash Radjie, Ramadhin Keshar, Dewanand Kapoerchan en Badal Maheswar.

De bewindsvrouw is optimistisch gestemd. Zij gaf het bestuur mee om het werk met daadkracht op te pakken. De minister rekent op een goede samenwerking tussen het bestuur, de bond en het ministerie. De nieuwbakken voorzitter bedankte het ministerie voor het in hem gestelde vertrouwen en vroeg om de ondersteuning van alle partijen om het OWMCP naar hogere hoogtes te brengen.

De minister heeft de leden volledige steun toegezegd vanuit de departementsleiding. Tegen deze achtergrond is er een deskundige van het ministerie aan het bestuur toegevoegd.