De Boodschap
Kabinet van de President

OW en Smart Suriname bezegelen samenwerkingsovereenkomst

Capaciteitsversterking staat hoog op agenda van het ministerie van Openbare Werken (OW). Om deze belangrijke doelstelling vorm te geven, heeft het ministerie een samenwerkingsovereenkomst getekend met Smart Suriname. Het document is op vrijdag 14 juli op het hoofdkantoor van het ministerie bezegeld door minister Riad Nurmohamed en directeur Eros Mungra van Smart Suriname. De Public Private Partnership biedt verschillende diensten aan, die door het opleidingsinstituut zullen worden ontwikkeld om het ministerie te ondersteunen in haar missie en visie.

Directeur Mungra geeft aan dat het ministerie de wens heeft geuit om de vakkennis van haar personeel bij te houden en te verbeteren, zodat zij adequaat kan inspelen op de snel veranderende en uitdagende marktontwikkelingen. “Smart Suriname beschikt over bewezen kennis en expertise die zullen bijdragen aan de transformatie van het ministerie naar een efficiënte, klantgerichte en competente organisatie”, aldus de directeur. Hij laat doorschemeren dat de Smart Business Academy een ontwikkelingsbudget van SRD 1,5 miljoen heeft toegezegd als onderdeel van de samenwerking. Deze investering zal worden aangewend voor de ontwikkeling van kennisdiensten die specifiek zijn afgestemd op de bouw- en infrastructuursector in Suriname. Mungra heeft geaccentueerd dat het belangrijk is om samen te werken. “Collectief bouwen we Suriname op. Dat kunnen we enkel door kennis en onderwijs betaalbaar en bereikbaar te maken voor alle Surinamers.”

Minister Nurmohamed benadrukt dat de samenwerkingsovereenkomst met Smart Suriname een van de grootse overeenkomsten is op het gebied van trainingen en capaciteitsopbouw. De bewindsman zegt dat er een inhaalslag gemaakt zal worden voor 3500 ambtenaren.  “We gaan proberen iedereen te trainen.” Hij merkt op dat trainingen zeer belangrijk zijn. “Het ministerie van Openbare Werken heeft de afgelopen jaren weinig geïnvesteerd in trainingen en capaciteitsversterking. Nu profileren we ons ook internationaal. Heel wat functionarissen zijn nu in het buitenland om opgeleid te worden”, laat de bewindsman weten. Hij merkt op dat inhoudelijke cursussen als plantenzorg en wegenmarkering op maat gesneden moeten zijn.