De Boodschap
Openbare Werken

OW, Milieu Politie en KPS treden op tegen illegale parkeerders

Het Crisisteam Infra van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft afgelopen week samen met de Milieu Politie en het Korps Politie Suriname (KPS) opgetreden tegen eigenaren van containers en trekkers die langs de weg parkeren. Er is ook opgetreden tegen personen die autowrakken en banden langs de Martin Luther Kingweg in het ressort Houttuin laten staan.

“Veiligheid gaat voor”, zegt Rodney Bouterse, coördinator Crisisteam Infra. De eigenaren zijn al een paar maanden terug aangeschreven om de containers en trekkers te verwijderen, aangezien die een groot gevaar vormen voor de weggebruikers. Openbare Werken treedt in deze gevallen hard op, waarbij fikse boetes worden uitgeschreven.

Volgens Bouterse moet dit een les zijn voor de eigenaren van zwaar materieel. Zes personen zijn aangeschreven en enkele personen zijn weer gewaarschuwd om de objecten binnen 7 dagen te verwijderen. Het ministerie heeft hulp van het politiebureau Houttuin ingeroepen om eigenaren van enkele zeecontainers op te sporen.