De Boodschap
Kabinet van de President

OW-minister:”Missie Matawaigebied succesvol”

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken noemt de presidentiële missie naar het Matawaigebied succesvol. Dit omdat de bewoners hun noden onder de aandacht van de presidentiële delegatie hebben kunnen brengen. Een prioriteit die onder zijn portefeuille valt, is de aanpak van de weg naar het Matawaigebied.

 Over het bovengenoemde zegt hij de opdracht gekregen te hebben de weg aan te pakken. “Gelukkig heb ik al het voorwerk gedaan. Ik ga al de onderzoeksrapporten op tafel leggen en voordragen aan de regering. Want als we ontwikkeling willen dan moeten we als regering eens zijn daarover”, zegt de bewindsman.

Na goedkeuring van de regering zal de weg aangepakt worden. Er zit een kostenplaatje daaraan gekoppeld. De minister zegt daarover ook met ondernemers, die in het gebied actief zijn, te zullen praten. “De weg kan heel snel gerehabiliteerd worden in samenwerking met lokale ondernemers, die materiaal hebben. Daarnaast moet op bepaalde plekken de waterafvoer aangepakt worden. De aanpak zal enkele miljoenen kosten, maar het kan middels een Publiek Private Partnerschap (PPP) effectief en efficiënt aangepakt worden. Een PPP kan naar zeggen van de minister zo gunstig werken, dat er op den duur overgegaan kan worden tot het verharden van de weg.