De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi aangekomen in Guyana

President Chandrikapersad Santokhi zal in Guyana, Georgetown deelnemen aan de 46ste reguliere Caricom Heads of Governmentmeeting. Daarnaast zal een omvangrijk schema, bestaande uit bilaterale vergaderingen en andere belangrijke evenementen worden afgewerkt. Het staatshoofd is op zaterdag 24 februari 2024 gearriveerd in het buurland. Samen met hem is minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) afgereisd.

President Santokhi werd met een warm welkom en militaire eer onthaald op de Ogle Airport. Direct na aankomst zal de president een presentatie houden tijdens de launch van de Suriname -Guyana Chamber of Commerce SGCC) in Pegasus Hotel in Georgetown. President Santokhi zal zich in zijn toespraak richten tot de ondernemers van beide landen en het belang van samenwerken en de voordelen hiervan benadrukken.

Tijdens zijn verblijf zal het staatshoofd besprekingen voeren met de Guyanese regering over bilaterale samenwerking en regionale kwesties. Ook minister Albert Ramdin van BIBIS zal bilaterale ontmoetingen hebben met collega’s.

Verder staat een ontmoeting met de Rotary Club of Georgetown op de agenda.