De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi brengt bezoek aan douanedienst

De douanedienst die als een belangrijke ader van de economie functioneert, heeft bezoek gehad van president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd heeft op 5 mei 2022 een werkbezoek gebracht aan de dienst Invoerrechten en Accijnzen. De regeringsleider is tijdens dit bezoek deelgenoot geweest van de bevordering van 15 douaneambtenaren. Ook het naambord van een nieuwe containerscanner werd bij deze gelegenheid onthuld.

Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt, gaf tijdens haar toespraak aan vereerd te zijn met het bezoek van de president. “Dit gebeurt voor het eerst in mijn bijna 30 dienstjaren en naar ik me heb laten vertellen heeft dit nooit eerder plaatsgevonden,” stelt de Vlugt.

De bondsvoorzitter verheugt zich op de ingebruikname van het in aanbouw zijnde pand, dat als douanekantoor zal fungeren. Hiermee zal de douane eindelijk over een eigen onderkomen beschikken. Hetgeen, voor de dienst van eminent belang is.

Het groot tekort aan douaneambtenaren is hierbij ook onder de aandacht van de president gebracht. De Vlugt drukt de regering op het hart, om spoedig over te gaan tot werving en selectie van nieuwe personeelsleden. “Mogelijk zullen er zelfs twee lichtingen kort na elkaar moeten volgen,” omschrijft zij de urgentie.

Zij zegt verder dat de dienst over deskundig personeel beschikt, echter zal meer aandacht besteed moeten worden aan de doorgroeimogelijkheden. Ze geeft de garantie dat de dienst als collectief ervoor zal zorg dragen dat de rol binnen de economie optimaal uitgevoerd zal worden. Tot slot vroeg de bondsvoorzitter ook naar verbetering van de secundaire voorzieningen, met name de medische voorzieningen. “Ik wil u namens de organisatie bedanken voor dit bezoek. We kijken uit naar wat u voor ons in petto heeft. Wij blijven benieuwd,” aldus bondsvoorzitter Joyce de Vlugt.