De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi doet aftrap Commissaris Kabalebo Copa

President Chandrikapersad Santokhi heeft in de ochtend van zaterdag 30 maart 2024 de aftrap gedaan van de Commissaris Kabalebo Copa 2024 te Washabo in het bestuursressort Kabalebo.

Bij aankomst werd het staatshoofd warm onthaald door de bewoners tezamen met districtscommissaris Josta Lewis en het traditioneel gezag. Tijdens het formele gedeelte van de ontmoeting gaf President Santokhi aan dat de regering zich sterk maakt voor de ontwikkeling van het Kabalebogebied. De werkzaamheden voor de weg van Nickerie naar Apoera vorderen, waardoor de connectiviteit en bereikbaarheid van dit gebied sterk verbeterd zullen worden. Ondanks zijn drukke werkzaamheden heeft het staatshoofd ook bijzondere aandacht voor de bewoners van dit deel van ons land. Bij eerdere gelegenheden heeft de president materialen, gereedschappen en medicijnen overhandigd aan de lokale gemeenschap. Dit benadrukt de toewijding van de regering in het verbeteren van de gezondheidszorg en de levensomstandigheden van de bewoners. De lokale bewoners kregen tijdens het bezoek van de president de gelegenheid om hun zegje te doen. De mensen vroegen aandacht voor de grondenrechten van de lokale gemeenschappen. Het staatshoofd gaf aan dat het proces hiertoe reeds is opgestart.

Het staatshoofd sprak de organisatoren van het voetbaltoernooi ‘Vader and Friends Promotion’ toe en overhandigde hen de kampioenstrofee. Na afloop van het toernooi zal namens de president uit handen van DC Lewis een geldbedrag overhandigd worden aan het winnende team. Na afscheid te hebben genomen van de lokale bevolking vertrok president Santokhi naar Nieuw Nickerie waar hij een druk schema zal afwerken.