De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi en First Lady nemen deel aan Maha Rudra Yagya-ceremonie

President Chandrikapersad Santokhi en First Lady, Mellisa Santokhi-Seenacherry hebben samen de Maha Rudra Yagya bijgewoond en deelgenomen aan de rituelen van de pooja (rituele ceremonie). De Maha Rudra Yagya vond plaats te Roeli’s Event Venue op zondag 11 februari 2024. Tijdens deze ceremoniële gebeurtenis werden gebeden opgedragen en offers gemaakt om spirituele welzijn en voorspoed te bevorderen.

In zijn toespraak benadrukte het staatshoofd het belang van het handhaven van een balans tussen lichaam, geest en ziel. Hij is van mening dat het innerlijke zelf middels gebed en spiritualiteit gereinigd moet worden van negatieve energieën net als het lichaam schoongewassen wordt. Positieve energieën worden omarmd en negatieve energieën worden verdreven. Het staatshoofd onderstreepte daarom het belang van dit gebed als een krachtig instrument om innerlijke reinheid en harmonie te bevorderen. Het staatshoofd benadrukte ook de intentie om de positieve energieën die hij vandaag heeft ervaren, samen met de First Lady, te delen met de samenleving in zijn rol als president en de First Lady in haar rol als First Lady en zo bij te dragen aan een sfeer van welzijn en harmonie voor alle burgers.

“De afgelopen drie jaren is het moeilijk geweest, maar na drie jaren zijn we uit de crisis en is de economie door  de zware offers van het volk in geduld, moed en gebed hersteld”, meldt de president. Zolang we in onze god geloven komt het goed met Suriname” aldus de president. Tenslotte bedankte president Santokhi de organisatie en de pandit voor de uitnodiging van de zeven daagse Maha Rudra Pooja.