De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi gelooft in bloei SLM

President Chandrikapersad Santokhi wenst de aanwezigen een voorpsoedig nieuwjaar toe en spreekt de hoop uit SLM optimaal gaat bloeien.

President Chandrikapersad Santokhi benadrukt dat hij erin gelooft dat de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wederom zal bloeien. Het staatshoofd zegt dat het succes van SLM afhankelijk is van gezamenlijke inspanning van alle betrokken actoren. Hij heeft zich eraan gecommitteerd het bedrijf samen met het regeerteam, de directie, actoren binnen de luchtvaartsector, bond en personeel wederom gezond te maken.

De nationale carrier heeft op 3 januari 2023 haar nieuwste aanwinst ingezegend op de Johan Adolf Pengel International Airport. Het toestel is op 29 december 2022 ingevlogen. Bijkans twee jaar terug deed de SLM afstand van het vorige toestel dat zij in eigen beheer had.

President Chandrikapersad Santokhi, directie en rvc van SLM onthullen naam nieuwe aanwinst voor de regionale route.

President Santokhi heeft tijdens zijn toespraak bij de inzegening van de Boeing 737-800 – als nieuwe aanwinst van SLM op de regionale route – benadrukt dat nu het vertrouwen bij het reizend publiek herwonnen dient te worden. “Het Surinaamse volk zal ervoor moeten gaan zorgen dat het bedrijf weer gaat bloeien. Ook de lokale bedrijven zullen de voorkeur dienen te geven aan de SLM.”

Het staatshoofd zegt dat er veel inspanningen gepaard zijn gegaan met het opstarten van het verbeteringstraject van de SLM. “Het ging heel moeizaam om aan de cijfers te komen. Vervolgens schrik je van een schuld van 100 miljoen Amerikaanse dollars en je vraagt je af wat doe je daarmee? Zes maanden later kwam de schuldpositie op 75 miljoen Amerikaanse dollars te staan.” De president merkt verder op dat velen SLM wilden opgeven, maar dat hij desondanks geloof blijft hebben in de vliegmaatschappij.

President Chandrikapersad Santokhi en SLM-waarnemend directeur Steven Gonesh proosten op meer succes voor de nationale carrier.

Hij voegde vervolgens eraan toe: “Als het met een hervormingsplan, schuldherschikking en herstelplan onder IMF kan lukken een land met 4 miljard schuld te redden, dan is ook het redden van SLM niet onmogelijk. Ga niet denken dat met de aanschaf van dit toestel de rode cijfers gelijk blauwe zullen worden, maar het voornaamste doel is wel het bedrijf in blauwe cijfers te krijgen, dus ga niet verslappen.”