De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi installeert Commissie Caricom Desk

president Chandrikapersad Santokhi en Commissieleden van de Caricom DeskOm goed invulling te geven aan zijn aanstaand Caricom-voorzitterschap heeft president Chandrikapersad Santokhi de Commissie Caricom Desk geïnstalleerd. Dit team zal in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), het contact onderhouden met het Caricom Secretariaat. De installatie heeft op donderdag 2 juni 2022 plaatsgevonden op het Kabinet van de President.

De Commissie Caricom Desk is een team van experts met als hoofdtaak Suriname goed in de wereld uit te dragen als het gezicht van de Caricom. De commissie zal in samenwerking met het ministerie van BIBIS zorgdragen voor een goede communicatie met het Caricom Secretariaat, zodat de thema’s die Suriname binnen het quasi kabinet van de Caricom in haar portfolio heeft, naar behoren worden ingevuld.

“Het team zal deskresearch doen om goed kennis te hebben van het standpunt van de Caricom op verschillende vlakken zoals klimaatsverandering, cultuur, sport, gender, jeugd en industrieel beleid”, stelt commissievoorzitter Monique Pool. Naast het vertegenwoordigen van de Caricom is de groep belast met het doorcommuniceren van kansen voor Suriname en Surinaamse ondernemers naar de daarvoor aangewezen instanties.

President Santokhi gelooft in de deskundigheid van de leden. “Ieder lid van de commissie heeft ervaring met het werk van de Caricom en heeft internationale expertise opgedaan”, aldus het staatshoofd. Voorzitter Pool is voormalig medewerker van het Caribbean Information and Translation Institute (CRITI). De Commissie Caricom Desk is ingesteld voor de duur van 12 maanden.