De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi ondersteunt Social Army

“Give a little to change a lot”. Onder dit motto heeft de jongerenorganisatie Social Army op 26 maart een aantal kinderen een leuke dag bezorgd. President Chandrikapersad Santokhi was speciaal voor deze activiteit uitgenodigd. Het staatshoofd heeft in een gesprek met het bestuur van Social Army de ondersteuning van de regering aan deze organisatie uitgesproken.  Voorzitter Mitchell Matroos, spreekt van een positief onderhoud.

Tijdens de meeting tussen het bestuur van Social Army en de president zijn issues betreffende directe zaken van Social Army, alsook hulp voor jongvolwassenen met grondproblemen, woningbouw, zelfbouw en werkgelegenheid besproken. De regering wil ondersteuning bieden aan jongeren, die ideeën kunnen aandragen met betrekking tot werkgelegenheid in publiek-private samenwerking. Daarnaast zal de regering ook hulp verlenen voor een jongerenbeleid.

Het bestuur van Social Army heeft eerder bij de voorgesprekken van de Nationale Dialoog het staatshoofd uitgenodigd. Een van de uitkomsten van het vooroverleg is dat er een Instituut van Jongeren moet komen op het Kabinet van de President. De organisatie wordt geleid door een jong team en de president heeft hen gevraagd om kandidaten voor te dragen die het werk op kabinet ’s niveau kunnen doen voor de jongeren in de samenleving. “De besluiten die we nemen zijn voor de toekomst en betreft de jongeren op een directe manier, het is zaak dat zij ook worden betrokken”, stelt het staatshoofd. De regeringsleider is van mening dat deze jonge organisatie, die zich richt op sociale projecten, belangrijk is voor de samenleving met name de jongeren.

Matroos geeft aan dat de organisatie, die inmiddels al 4 jaar bestaat, elke maand minstens 2 evenementen organiseert. Deze evenementen zijn gericht op sociaal zwakkeren, jongeren en projecten in het binnenland, waaronder het oprichten van een mediatheek en het voorzien van bewoners die alles kwijt waren geraakt wegens wateroverlast.