De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi staat op onafhankelijkheidsdag stil bij tragedie

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij de viering van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid stilgestaan bij de tragedie van eerder deze week waarbij vijftien jongemannen het leven lieten te Matawai. Het staatshoofd sprak van “gemengde gevoelens”, “donkere momenten” en “een weemoedige stemming door het verlies van onze jongemannen in het Matawai gebied.”

“Een tragische gebeurtenis die ons allen treft en deze dag onderdompelt in diepe rouw en verdriet. Een verlies dat wij nog lang zullen moeten verwerken”, voegde president Santokhi eraan toe. Hij zegt dat met nog meer inzet de samenleving gewezen zal moeten worden op de pijn van dit soort gevaren. “Dit tragisch voorval herinnert ons er namelijk wederom aan, dat wij in de eerste plaats persoonlijk, maar ook gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid.”

Volgens het staatshoofd zal er alles aan gedaan worden om erachter te komen wat zich precies heeft voorgedaan en wat gedaan kan worden om deze traumatische gebeurtenissen te voorkomen. President Santokhi vroeg een moment van stilte voor zij die zijn omgekomen. Namens de regering wenste hij hun familie en vrienden veel sterkte toe in deze donkere dagen.