De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi: “We gaan door met ons onafhankelijk bestaan”

President Chandrikapersad Santokhi zegt bij de viering van 48 jaar Srefidensi dat de onafhankelijkheid betekende, dat Suriname in zijn eigen behoeften moest gaan voorzien. “Op een zodanige manier, dat wij echt onafhankelijk konden gaan leven.” Dit heeft volgens hem gezorgd voor de opkomst van onze eigen producten en merken, fabrieken, bedrijven en coöperaties.

“En we gaan door met ons onafhankelijk bestaan door het stimuleren van meer productie om te voorzien in onze behoeften. Dit is noodzakelijk als wij echt onafhankelijk willen zijn op alle niveaus”, aldus het staatshoofd. Hij zegt dat wij als land onze eigen producten op de markt moeten blijven brengen voor de lokale economie en de technologie moeten inzetten om verder uit te breiden.

President Santokhi merkt op dat op het gebied van industrialisatie meerdere bedrijven hebben bijgedragen aan Surinames sociaaleconomische en maatschappelijke positie alsook voor innovatieve ontwikkelingen, woningbouwprojecten en andere activiteiten, die Surinaamse gezinnen en families hebben versterkt. Hij roept op elkaar te blijven ondersteunen naar gezamenlijk succes en de opbouw van Suriname.

Het staatshoofd erkent dat de macro-successen die geboekt zijn, bij velen niet de honger stillen. Echter is er volgens hem gekozen voor het pad van structurele hervorming van de economie, en deze voor eens en altijd goed te organiseren. Hij zegt dat geleerd moet worden van de fouten van landen die ten prooi zijn gevallen aan slecht beleid en persoonlijke belangen. Er zal dan ook ervoor gewaakt moeten worden dat de oliereserves en ook de toekomst van Suriname in verkeerde handen terecht komen.