De Boodschap
Kabinet van de President

President Santokhi staat stil bij 169 jaar Chinese vestiging

Op 20 oktober 1853 kwamen er Chinese contractarbeiders naar Suriname. Sindsdien maken zij deel uit van de multi-etnische Surinaamse samenleving. Om 169 jaar vestiging van deze groep te memoreren heeft president Chandrikapersad Santokhi een krans gelegd bij het Vriendschapsmonument aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. Het staatshoofd heeft in zijn toespraak waardering uitgesproken voor de bijzondere bijdrage van de Chinezen aan de ontwikkeling van het land.

President Santokhi: “Ik bedank onze Chinese broeders en zusters voor hun inzet tot nu toe. Namens de regering doe ik een beroep op de nieuwe groep Chinezen die zich in Suriname vestigen om een voorbeeld te nemen van de eerste groep chinezen die veel werk heeft verzet.” Het staatshoofd heeft ook stilgestaan bij de historische band met het Volksrepubliek China. De regeringsleider heeft onder woorden gebracht dat er een zeer goede samenwerking is tussen beide landen. “Deze samenwerking zullen wij blijven voortzetten.”

Het staatshoofd heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om alle Surinamers op te roepen om de eenheid in stand te houden. “In Suriname hebben een eenheid van verscheidenheid. Er is saamhorigheid, ongeacht ras, kleur en bevolkingsgroep. Laten we dit behouden en zelfs versterken. Laat Suriname een voorbeeld zijn voor andere naties”, luidt de oproep van de president.