De Boodschap
Justitie & Politie

Prison Fellowship doneert schoolspullen aan kinderen

De Stichting Prison Fellowship heeft op woensdag 28 september 2022  een donatie, bestaande uit rugtassen met schoolspullen gedaan, bestemd voor  kinderen van gedetineerden. Minister Kenneth Amoksi en het waarnemend Korpshoofd van het Korps Penitentaire Ambtenaren (KPA), Joyce Pane-Alfaisi hebben de donatie in ontvangst genomen ten behoeve van deze groep behoeftige jongeren. De donatie van de Prison Fellowshipis is een jaarlijks terugkerende activiteit dat sinds 1999 plaatsvindt.

Minister Kenneth Amoksi bedankte de organisatie voor de geste en haalde aan dat de kinderen van gedetineerden niet de dupe moeten worden door de afwezigheid van hun ouders. “Deze groep is een belangrijke doelgroep en mag niet vergeten worden,” stelt de bewindsman. De minister heeft een week geleden goedkeuring gekregen bij de Raad van Ministers om de vergoeding van gedetineerden te verhogen. Hierdoor kunnen zij ook na het begaan van een overtreding een bijdrage blijven leveren aan de zorg van hun gezinnen.

De voorzitter van de Prison Fellowship, Julian Maclean en de secretaris Saskia Wirodikromo-Dopo hebben de tassen namens de stichting overhandigd. De bestuursleden gaven aan dat ze tijdens de vakantie ook aan kinderen van de gedetineerden kerstpakketten doneren. In samenspraak met het KPA wordt er bij het selecteren van gezinnen voor deze donaties, gezocht naar de meest hulpbehoevende gezinnen.