De Boodschap
Kabinet van de President

PURP organiseert expositie voor studenten

In het kader van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), is er een expositie georganiseerd voor studenten. Het gaat om studenten van het Natuur Technisch Instituut (NATIN), het Algemeen Middelbaar Technisch Onderwijs (AMTO) en de opleiding Infrastructuur aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). Dit heeft plaatsgevonden op vrijdag 18 november 2022 op het NATIN-terrein aan de Mr. Dr. J. Lachmonstraat.

Programma coördinator Natasja Deul, geeft aan dat deze activiteit onderdeel is van het tweedelige communicatieplan voor 2022, waarvan het eerste deel bestond uit het promoten van PURP en het tweede deel besteed wordt aan betrokkenheid van jongeren. “Het is de bedoeling dat jongeren meer begrip gaan tonen voor de waarde van de stad”, zegt Deul.

Enkele studenten van het NATIN hebben hun ideeën ten aanzien van rehabilitatie programma voor de historische binnenstad, tijdens de expositie tentoongesteld. De NATIN-studenten hebben de kans gekregen om te brainstormen en een bijdrage te leveren aan hoe de historische gebouwen effectief te upgraden, zodat de stad aantrekkelijker wordt. Het is de bedoeling zoveel mogelijk jongeren te informeren over PURP, alsook de betekenis van de binnenstad. Deul geeft verder aan dat zo de studenten de gelegenheid geboden wordt hun bijdrage te leveren aan het rehabilitatieprogramma PURP.

Op 2 april 2017 ondertekenden de Republiek Suriname en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) een leningsovereenkomst van twintig miljoen US Dollar (US$20 miljoen) voor het financieren van het rehabilitatie programma. Dit programma wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het directoraat Cultuur. Het doel van dit Programma (PURP) is het leveren van een bijdrage aan de sociaaleconomische opleving van de historische binnenstad van Paramaribo.