De Boodschap
Kabinet van de President

Regering gaat voort op door minister Achaibersing ingeslagen weg

De regering zal voortgaan op de door minister Armand Achaibersing ingeslagen weg op het ministerie van Financiën en Planning. Dit zegt president Chandrikapersad Santokhi op donderdag 29 september 2022 in zijn jaarrede tot het parlement. De bewindsman die vorige maand zijn portefeuille ter beschikking van het staatshoofd gesteld had, droeg afgelopen woensdag de leiding van het departement over aan zijn vervangers, te weten de ministers Albert Ramdin en Silvano Tjong-Ahin.

President Santokhi sprak donderdag zijn waardering uit aan het adres van de gewezen bewindsman. “Ik maak van dit moment gebruik om mijn dank uit te brengen aan de minister van Financiën en Planning de heer Armand Achaibersing. De excellente wijze waarop hij vanaf het begin van dit kabinet de vele diepgaande en veelzijdige financiële problemen heeft aangepakt in binnen- en buitenland en in vele opzichten het traject voor financiële gezondmaking van onze economie heeft ingezet is memorabel.”

President Santokhi betreurt het vertrekt van de bewindsman. “Het is jammer dat minister Achaibersing het werk vanwege persoonlijke redenen niet heeft kunnen afmaken maar de regering zal voortgaan op de door hem ingeslagen weg. Nogmaals dank aan minister Achaibersing voor zijn bijdrage en kameraadschap. In een goed gesprek met hem heeft hij aangegeven beschikbaar te blijven voor het geven van verdere ondersteuning aan het regeerbeleid. Wij wensen hem veel sterkte en spirituele kracht toe.”