De Boodschap
Kabinet van de President

Regering neemt beslissingen situatie MMC

Vanwege de alarmerende situatie van het Mungra Medisch Centrum (MMC) werd in april 2022 een crisisteam ingesteld.  Bekend was dat op dat moment er een aantal diensten niet optimaal functioneerden en dat het ziekenhuis vele schulden had. Intussen is het doorlichtingsrapport uitgekomen welke president Chandrikapersad Santokhi op 9 september 2022 besproken heeft met het crisisteam en adviseurs. Uit het onderhoud zijn belangrijke besluiten voortgekomen.

Een van de beslissingen betrof de financiële situatie van het ziekenhuis. De afdelingen die verantwoordelijk zijn voor het crediteren, oftewel het in standhouden van de financiële administratie, zullen worden versterkt. Verder heeft het crisisteam de nodige interventies gepleegd om te geraken tot het weer optimaal hebben van enkele afdelingen die niet functioneerden. Het laboratorium, dat geruime tijd niet toegankelijk was voor de samenleving, kan weer worden bezocht.

Er is daarnaast geconstateerd dat er een overschot is van ruim 300 personeelsleden. Hierin komt herstructurering.  “Niemand gaat hun job verliezen, dat moet wel duidelijk zijn”, deelde minister Ramadhin van Volksgezondheid mee. “Belangrijk is dat de mensen efficiënt en effectief worden ingezet. We denken meer in de richting van bejaardenzorg of thuiszorg.”  Een clusterteam van ministers zal frequent met crediteuren en leveranciers overleg voeren voor gunstige betaalregelingen. De bewindsman gaf verder aan dat het directieteam per direct ondersteuning krijgt van een interim-managementteam, bijgestaan door twee adviseurs van de president. Binnen niet al te lange tijd zal er ook duidelijkheid gegeven worden over de installatie van het interim managementteam.