De Boodschap
Kabinet van de President

Regering Spanje doneert AstraZeneca-vaccins

Suriname heeft 64.800 doses aan AstraZeneca-vaccins ontvangen van de Spaanse regering. De doses werden door honorair consul voor Spanje in Suriname, Mr. Guntur Humphrey Blom, overgedragen aan de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Ramdin en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. De symbolische overhandiging vond plaats op vrijdag 17 december 2021.

Ambassadeur Fernando Nogales Alvarez, volgde het gebeuren vanuit Spanje, via Zoom. Hij gaf aan dat de effecten van Covid-19 wereldwijd voelbaar zijn en dat het solidair zijn met landen die in nood verkeren aan vaccins, voor de Spaanse regering zeer belangrijk is. Minister Ramdin sprak zijn dankbaarheid en waardering uit voor de Internationale steun.

Met tussenkomst van de Pan American Health Organization (PAHO) zijn de vaccins op dinsdag 14 december gearriveerd. “Wij hebben nu Sinopharm, Pfizer en AstraZeneca in voorraad”, zegt de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul. Hij geeft aan blij te zijn met het signaal van solidariteit. Volgens de directeur zijn de vaccins al gebruikt in de vaccinatiecampagne. Hij voegt eraan toe dat AstraZeneca niet alleen voor een eerste of tweede prik gebruikt zal worden, maar ook als boostershot. De campagne om het volk van een derde prik te voorzien is reeds gestart en verlaagd de kans op ziek worden.