De Boodschap
Kabinet van de President

RGD-polikliniek Koewarasan in brand

De polikliniek van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) te Koewarasan stond vandaag in brand. De RGD is een gezondheidsinstelling die belast is met de primaire gezondheidszorg in de kustvlakte. Terwijl de RGD bezig is met het gezond maken van de organisatie, krijgt het te maken met deze zware tegenslag.

 

Zondag 14 november 2021 is een zwarte dag voor de instelling, de bovenste verdieping van de poli is volledig afgebrand. De brandweer is ter plekke bezig geweest met bluswerkzaamheden. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Boven in het pand was de dokterswoning gevestigd, welke niet meer operationeel was.

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname merkt een terneergeslagen voorzitter van het stichtingsbestuur, Fayaz Sharman, dat het gebouw voor negentig procent is afgebrand. De voorzitter is op locatie om de schade te oriënteren. Hij benadrukt dat de dienstverlening gegarandeerd blijft. “De dienstverlening komt niet in gevaar. Cliënten kunnen bij andere RGD-poliklinieken in het ressort terecht voor consultatie en medische zorg”, aldus Sharman.

 

Eerder dit jaar heeft president Chandrikapersad Santokhi de symbolische aanzet gedaan tot afbouw van het RGD-centrum op dezelfde locatie. Met de aannemer is er een spoed beraadslaging geweest om de werkzaamheden te bespoedigen. De reëele mogelijkheid bestaat er dat het gebouw midden december, zo niet januari 2022 wordt opgeleverd.