De Boodschap
Onderwijs, Wetenschap & Cultuur

Roseline Daan per 1 maart directeur Cultuur af

Minister Henry Ori en Roseline Daan hebben in goed overleg besloten dat de laatstgenoemde per 1 maart 2024 ontlast wordt uit de functie van directeur van het Directoraat Cultuur. In een openhartig gesprek op maandag 29 januari 2024 hebben de bewindsman en Daan gesproken over het beleid en het traject dat de komende maanden zal worden afgelegd.

Daan zal nu als adviseur 1e klasse binnen dit verband als trekker van enkele projecten nog haar bijdrage leveren op het ministerie. Eén van de belangrijke projecten is de opzet van een Nationaal Museum waarvoor enkele weken geleden de museumcommissie is geïnstalleerd onder voorzitterschap van Daan.

Ori heeft op 7 januari tijdens een meeting met de directie en afdelingshoofden van Cultuur bekendgemaakt dat hij de komende periode meer aandacht zal geven aan Cultuur als te zijn een belangrijke poot op het departement.

Mevrouw Daan heeft met toewijding haar rol vervuld gedurende haar ambtstermijn. Het ministerie erkent haar bijdragen aan de bevordering van cultuur en kunst binnen ons land.

In de komende periode zal een officiële aankondiging worden gedaan betreffende de opvolging van mevrouw Daan. Het ministerie zal zorgvuldig overwegen wie het beste geschikt is om haar positie te vervullen en zal transparantie betrachten in het selectieproces.

Het ministerie bedankt mevrouw Roseline Daan voor haar inzet en toewijding gedurende haar dienstverband en wenst haar het beste voor haar toekomstige ondernemingen.