De Boodschap
De Nationale Assemblee

Speciaal instituut voor uitvoering aanbevelingen NRA-rapport

Er komt op korte termijn een speciaal instituut dat zal worden belast met de uitvoering van de aanbevelingen van het National Risk Assessment (NRA)-rapport. Dit gaf president Chandrikapersad Santokhi donderdag mee in het parlement toen hij de algemene en beleidsmatige zaken die thans actueel zijn, belichtte. Het staatshoofd zei dat zodra de regering het rapport heeft doorgenomen en het definitief is, het zal worden aangeboden aan het parlement en het publiek.

Het conceptrapport is onlangs door het Project Management Team (PMT) aangeboden aan de regering. “Het is een vrij lijvig rapport, dat thans wordt doorgenomen door de regering”, zegt de president. De eerste conclusie is volgens hem dat ons land enorme verbeteringen zal moeten doorvoeren aan ons Anti Money Laundering beleid. Er zijn verschillende risicosectoren geïdentificeerd, waar speciale aandacht aan zal moeten worden besteed. Er is daarom enorm veel werk voor de regering om ook dit aspect van onze samenleving te herstellen.

President Santokhi: “Als we niks doen, dan bestaat het risico dat we internationaal geïsoleerd zullen worden. Dat kunnen we niet gebruiken.” De definitieve beoordeling, de zogenaamde Mutual Evaluation, zal al in maart 2022 plaatsvinden. “We hebben dus weinig tijd”, benadrukt het staatshoofd. Daarom zal ook op korte termijn een speciaal instituut worden belast met de uitvoering van de aanbevelingen.