De Boodschap
Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken

SPWE stimuleert duurzame inzetbaarheid bij werknemers

Een klantvriendelijke smile te zien op de gezichten van de medewerkers van APF die hun certificaat van SWPE met veel trots tonen aan de fotograaf.

Afgezien van het feit dat de Stichting Productieve Werk Eenheden (SPWE) ondernemerschap stimuleert onder de beroepsbevolking, tracht zij ook de inzetbaarheid te stimuleren van werknemers binnen bedrijven met de bedoeling dat ze bij de tijd blijven en beter inzetbaar zijn.

Tegen deze achtergrond heeft de SPWE twaalf personeelsleden van het Algemeen Pensioenfonds (APF) in de periode van 31 maart tot 3 mei 2022 getraind in “Klantvriendelijkheid” en “Effectief communiceren”. Met de opgedane kennis zijn de werknemers van het fonds nu beter in staat om de verwachtingen van de klant te herkennen en uiteraard daarop in te spelen.

Het komt erop neer dat klanten in het vervolg het enthousiasme dat medewerkers dienen uit te stralen, moeten ervaren. Klantvriendelijkheid zal in het vervolg vanuit het perspectief van de klant benaderd en ingevuld worden bij het APF. De 12 medewerkers mochten als bewijs van voldoening elk een certificaat in ontvangst nemen uit handen van de directeur van de SPWE.

De SPWE is een werkarm van het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken en is primair in het leven geroepen om een bijdrage te leveren aan het scheppen van werkgelegenheid voor personen die een ondernemingsgeest hebben. Middels trainingen en begeleiding wordt de ondernemingsgeest van personen geprikkeld teneinde als zelfstandigen de kost te kunnen winnen.