De Boodschap
Kabinet van de President

Surinaams Standaarden Bureau betrekt media bij kwaliteitsbeleid

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft besloten de media deelgenoot te maken van zijn kwaliteitsbeleid. Speciaal voor deze groep is op donderdag 15 december 2022 een infosessie georganiseerd. Deze activiteit vond plaats in samenwerking met de Caricom Regional Organization for Standards & Quality. De aanwezigen werden onder meer toegesproken door minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ).

In verschillende Caricom landen wordt een dag uitgekozen waarbij de media wordt uitgenodigd om geïnformeerd te worden over kwaliteitsinfrastructuur. “Niet alleen de overheidsinstanties en de standaarden bureaus moeten belast zijn met de kwaliteitsinfrastructuur. De media is onze spreekbuis om de samenleving bewust te maken wat kwaliteit eigenlijk inhoudt is en wat we op het gebied van kwaliteit infrastructuur in Suriname realiseren”, stelt Tanwir Hassankhan, Deputy Director Operations van het SSB.

Minister Kuldipsingh acht de workshop van groot belang. “Het is belangrijk om zulke dagen te organiseren om informatie te verstrekken zodat mensen weten wat voor kwaliteit wij nodig hebben binnen de Caricom, waar er nu vraag is naar Surinaamse producten”, aldus de bewindsvrouw. De EZ- minister noem de als voorbeeld de internationale standaarden bij verpakking en etikettering.

De mediaworkshop is afgesloten met een kleine plechtigheid in het kader van het 15-jarig bestaan van de SSB. Hierbij hebben 15 personen een blijk van waardering ontvangen. Het gaat om leden die al jaren vanuit hun expertise in technische commissievergaderingen bijdragen aan het upgraden van de nationale kwaliteitsstandaarden.