De Boodschap
Kabinet van de President

Surinaamse passagiers gestrand in Miami

Gestrande passagiers Miami

Als gevolg van orkaan Ian die om drie uur namiddag lokale tijd aan land kwam in Cayo Costa Florida, zijn uit voorzorg vluchten geannuleerd door de diverse vliegmaatschappijen met als gevolg voor Suriname dat passagiers die op door- of terugreis zijn uit Miami gestrand zijn.  De American Airlines vlucht die op dinsdag 27 september 2022 vanuit Miami naar Paramaribo zou plaatsvinden werd hierdoor eveneens gecanceld met als gevolg dat een aantal Surinamers aldaar gestrand zijn.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) wenst de gemeenschap te informeren dat het alle aandacht heeft voor de, door overmacht, ontstane situatie en heeft in het licht hiervan het Consulaat-Generaal in Miami gevraagd de nodige consulaire assistentie te verlenen aan de gestrande Surinaamse passagiers.

Samen met het Consulaat-Generaal is het ministerie drukdoende na te gaan welke mogelijkheden er zijn voor verblijf totdat de vluchten hervat kunnen worden en de gestrande passagiers veilig terug kunnen keren naar Suriname.

Het ministerie van BIBIS adviseert de gestrande passagiers om in contact te staan met de vliegmaatschappijen om te vernemen wat de gewijzigde terugkeerdatum zal zijn.

Voorts doet het ministerie een beroep op de gestrande Surinaamse passagiers om steeds in contact te staan met het Consulaat-Generaal van de republiek Suriname te Miami, welke te bereiken is via de telefoonnummers: 001-3054689092/ 0013054630694 tst 103 en via het emailadres: cons.miami@gov.sr